חלק לא קטן ממותגי הרכב שכבר פועלים בישראל כיום, כ-40 במספר, בדרך כלל נחתו כאן ואז חיפשו ״מעטפת משלימה״ מצד שלישי כמו שירות, מכירות, חלפים, מימון ועוד, הדרושים לפעילות השוטפת של כל מותג רכב. היום הושק לראשונה, מותג רכב חדש בארץ, אבל כזה שכבר עם הנחיתה שלו, מקבל למעשה את כל אותה המעטפת תחת קורת גג, כשקבוצת אלבר הופכת רשמית ליבואנית מן המניין עם השקת מותג היוקרה החדש אוואטר (שכבר זכה לכינוי הישראלי ״אביתר״).
מותג אוואטר הוקם ב-2018 ע״י חיבור בין קונצרן Changan, אחד משלושת הגדולים בסין, ובין NIO. ב-2021, לאחר שב-NIO החליטו לוותר על שיתוף הפעולה, ענקית הסוללות CATL נכנסה כשותפה במקומה וקח נולד לו מותג חדש.
כלל הדגמים של אוואטר נולדו במרכז הפיתוח של המותג במינכן, כשעל מלאכת התכנון והעיצוב אחראי נאדר פאג׳ינזדה (מומלץ לקרוא במבטא פרסי של יוסף שילוח), ממעצבי הרכב הבכירים בעולם, שעבד קודם לכם במשך 17 שנים ב-BMW.
אם יש משהו שהישראלים אוהבים, זה לקבל תמורה טובה לכסף שלהם. המשפט הזה כמובן אירוני ביותר כשמדובר ברכבי יוקרה, שכן שם הלקוחות נדרשים לשלם פרמיה ולטפס לאזורים של 500,000 ש״ח וצפונה כדי ליהנות מאיכות חומרים גבוהה, ביצועים וטכנולוגיות קצה.
אז מה זה Value for Luxury? באוואטר, כך הם טוענים, היוקרה הופכת לנגישה מתמיד עם פיצ׳רים כמו דלתות אוטומטיות הנפתחות ונסגרות חשמלית, בידוד רעשים שכמעט זהה למייבאך (הפרש של 0.1 דציבלים במהירות של 120 קמ״ש), מערכת שמע איכותית של Meridian עם 25 רמקולים כסטנדרט ועוד רשימת אבזור ארוכה במיוחד כבר בגרסת הכניסה.
הדגם הראשון והיחיד כרגע באולם התצוגה החדש של המותג בהרצליה פיתוח הוא אוואטר 11 (שאותו יש לכנות ״אוואטר אחד אחד״ ולא אוואטר אחת עשרה) SUV בעיצוב קופה, 100% חשמלי. אם לשפוט לפי האורך (4,880 מ״מ) ובסיס הגלגלים שלו (2,975 מ״מ) אל מול המתחרים הישירים שסימנו באלבר כמו אקספנג G9, Voyah Free, Zeekr 001 ו-Audi Q6 e-tron Quattro, אז האוואטר 11 עונה על ההגדרה המילונית של D-SUV ועובר את ״מבחן הכניסה״ לקטגוריה הפופולרית שמכרה כ-2,500 יחידות בשנה וחצי האחרונות.
העיצוב החיצוני שלו מציג חזית אטומה, אלגנטית ודינמית עם יחידות תאורה המייצרות חתימה די ייחודית למותג, כמו גם הדגמים הנוספים שעתידים להגיע לכאן. החלק האחורי קצת מזכיר דגמי יגואר עם כנף שנפתחת (בדגמי ההנעה הכפולה בלבד). את ההופעה משלימים חישוקי 21 או 22 אינץ׳, תלוי ברמת הגימור.
כשנכנסים אל תא הנוסעים מיד פוגשים את אותה יוקרה שאליה מכוונים באוואטר, עם דלתות ללא מסגרת הנפתחות חשמלית (בדגמי ההנעה הכפולה בלבד) עם סגירת ואקום. בפנים ממתין סלון יוקרתי, כשכמעט הכל מסביב עטוף בעור NAPPA יוקרתי. מלפנים יש צמד מושבי Zero Gravity הניתנים להטיה לאחור עד למצב של כמעט-שכיבה, עם חימום, אוורור ועיסוי, וגם אוורור וחימום מאחור. בגרסת הקצה Royal יש צמד מושבי קפטן (מפנקים, מניסיון…) שכוללים בנוסף גם עיסוי ומשטח טעינה אלחוטי.
אבל מי שגונב באמת את ההצגה במרכז הדשבורד הוא סוג של ״מפל״ עם תאורת לד שבאוואטר מכנים Vortex. הוא נמצא מאחורי המסך המרכזי בגודל 15.6 אינץ' (תמיכה מלאה ב-Android Auto ו-Apple CarPlay) המבוסס על מעבד Snapdragon 8155 של Qualcomm ומערכת הפעלה מבית Huawei. לצידו יש שני מסכים נוספים, אחד בגודל 10.25 אינץ' עבור לוח המחוונים ו-10.25 אינץ' עבור הנוסע מלפנים.
עוד אבזור סטנדרטי ששווה להזכיר: תאורת Full LED היקפית מלאה מבחוץ, תאורת לד מבפנים + תאורת אווירה עם 256 צבעים, בקרת אקלים דו-איזורית, מצלמות היקפיות 360°, גג שמש פנורמי המסנן 99.9% מקרני ה-UV (למודאגים מביניכם: יש גם וילון מקורי שאפשר להתקין), הגה בחיפוי מעור NAPPA ודלת תא מטען חשמלית.
הסטנדרט הגבוה נמצא גם באבזור הבטיחות עם 6 כריות אוויר וכל המערכות האקטיביות הסטנדרטיות כמו בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית כולל בנסיעה לאחור, תיקון סטייה מנתיב, ניטור רכבים הנמצאים בשטח המת, תיקון סטייה מנתיב ועוד. הוא זכה לציון בטיחות 6 מטעם משרד התחבורה (אין לו ניטור עייפות נהג וחיישן להתראה מפני שכחת ילדים ברכב). הוא טרם נבחן ב-Euro NCAP אבל במבחן שנערך אצל מקבילו הסיני, ה-C-NCAP, הוא זכה בחמישה כוכבי בטיחות.
לקוחות אוואטר יוכלו לבחור מבין שתי אפשרויות של יחידות הינע: גרסת הכניסה עם מנוע אחורי בהספק של 311 כ״ס ומומנט של 37 קג"מ, המאיצים אותו בתוך 6.6 שניות מעמידה ל-100 קמ״ש. המנוע ניזון מסוללת NMC בקיבולת של 90 קוט"ש המאפשרת טווח של 475 ק״מ בין טעינות לפי תקן WLTP.
שתי הגרסאות הבכירות ישווקו עם צמד מנועים המספקים יחד 575 כ״ס ו-64 קג״מ, נתון שמספק תאוצה מ-0 ל-100 קמ״ש בתוך 4.5 שניות בלבד. בדגמים הללו הותקנה הסוללה הגדולה יותר בקיבולת 116 קוט״ש, ולפי תקן WLTP תוכלו לגמוע מרחק של 540 כ״ס לפני שתצטרכו להטעין אותה שוב.
המהירות המירבית זהה בכל הגרסאות ועומדת על 200 קמ״ש.
שתי הסוללות שהותקנו בפלטפורמת 800 וולט הן כמובן של CATL, עם תמיכה בטעינת AC בהספק של עד 11 קילוואט וטעינת DC בהספק של עד 240 קילוואט (30-80 אחוזים בתוך 15 או 25 דקות, תלוי בגודל הסוללה). אה, ויש כמובן תמיכה ב-V2L המאפשר להשתמש באנרגיה שבתוך הסוללה להפעלה של מכשירי חשמל.
זהו בגדול. מותג רכב חדש שמתחיל פעילות בישראל זאת תמיד בשורה משמחת כי זה רק מגדיל את התחרות על ליבו וכיסו של הנהג הישראל. בהמשך צפויים להגיע לכאן דגמים נוספים של המותג, אוואטר 06 ו-07, ולתפוס את מקומם בסגמנטים הרלוונטיים.
מחירים (לא כולל אגרת רישוי):
גרסה | סוללה | טווח (WLTP) | מחיר |
אוואטר 11 Ultra הנעה אחורית | 90 קוט״ש | 475 ק״מ | 289,900 ש״ח |
אוואטר 11 Performance הנעה כפולה | 116 קוט״ש | 540 ק״מ | 337,900 ש״ח |
אוואטר 11 Royal הנעה כפולה | 116 קוט״ש | 540 ק״מ | 379,900 ש״ח |
אחריות לרכב: 5 שנים או 120,000 ק״מ (המוקדם מביניהם)
אחריות לסוללה: 8 שנים או 160,000 ק״מ (המוקדם מביניהם)
להורדת המפרט הטכני של אוואטר 11 בפורמט PDF לחצו כאן
תמונות: רונן טופלברג
כתיבת תגובה