את המהפכה שמדינת ישראל עוברת בשוק הרכב, אפשר אולי להשוות לזו שהתרחשה כאן לפני כ-25 שנים, כשאיקאה נכנסה לארץ ועם ישראל פגש יחס שונה לחלוטין של תמורה לכסף שלו. בסוף 2024 נחת בישראל דונגפנג, מותג רכב מעניין שהוא גם אחד משלושת הקונצרנים הגדולים ביותר בתחומו בסין, וכיום הוא משווק בישראל ע״י קבוצת דלק מוטורס, יבואנית BMW, פורד, מאזדה, מיני קופר ו-NIO.
תיכף נגיע לבוקס, רק קבלו קודם קצת מספרים: קונצרן דונגפנג הוקם אי שם ב-1969 ומעסיק כ-130,000 עובדים. הוא משווק את כלי הרכב שהוא מייצר (כולל אוטובוסים ורכבים מסחריים) בלמעלה מ-100 מדינות, כולל באירופה כמובן.
וכמו כל היצרנים הגדולים בעולם, גם לדונגפנג יש כמה דגמים מעניינים שהוא מייצר תחת ״מותג האם״ הנושאים את סמל המותג בחזית, כמו גם מותגים נוספים ״תחתיו״ דוגמת Voyah שכבר מכר בישראל כ-500 יחידות ו-MHERO 1 שנראה כמו הרכב המושלם שבאטמן עיצב בעצמו כדי לרדת לשטח. אגב, גם הדגם הזה משווק בישראל. שווה לראות אותו מקרוב.
אבל, כמו שבדרך כלל קורה, הילד הכי קטן תמיד מקבל את מרבית תשומת הלב, כמו במקרה של הדונגפנג בוקס הסופר מיני החשמלית שנחתה בישראל רגע לפני נשיקת הסילבסטר של 2024. תשומת הלב הזאת בהחלט מגיעה לה, בעיקר משתי סיבות: הסגמנט שאליו היא נכנסה והחבילה שהיא מציעה בתמורה לכסף.
נתחיל רגע דווקא מסגמנט הסופר מיני. הליך החדירה של רכבים חשמליים החל אמנם בסגמנטים גדולים יותר כמו קרוסאוברים משפחתיים דוגמת BYD Atto 3 ו-Geely Geometry C, אבל עכשיו התהליך הזה מגיע, כמתבקש, גם לסגמנט הפופולרי של הסופר מיני, שם הוא פוגש ואקום רציני בכל הקשור להנעה חשמלית.
אמנם סגמנט הסופר מיני נשלט ביד רמה ע״י מאזדה 2 וטויוטה יאריס, אך הראשונה צפויה לסיים את דרכה בישראל בגלל תקנות זיהום האוויר העדכניות באירופה ולשניה אין כלל באופק גרסה עם הנעה 100% חשמלית.
לכאן נכנסת בהצלחה דונגפנג בוקס החדשה, סופר מיני (עם הנעה 100% חשמלית כמובן) במחיר אטרקטיבי של 113,900 ש״ח, כשהמתחרה ״הישירה״ שלה בסגמנט היא אופל קורסה החשמלית שיקרה ממנה ב-36,000 ש״ח.
אז מה בעצם הופך את דונגפנג בוקס לאטרקטיבית? בגדול מדובר בצמד המילים שישראלים מאוד אוהבים, ״תמורה לכסף״. עוד לפני האבזור, היא קודם כל מרווחת במיוחד בעיקר בגלל בסיס גלגלים העומד על 266 ס״מ, 10 ס״מ יותר מזה של היאריס. הנתון הזה אומר בעיקר דבר אחד: הרבה יותר מקום בתא הנוסעים. סתם לצורך ההשוואה, בסיס הגלגלים של טויוטה קורולה, אולי המשפחתית הפופולרית בישראל, עומד על 270 ס״מ.
המנוע של הבוקס הוא חשמלי כמובן בהספק של 95 כ״ס. זה אולי נשמע קצת מעט על הנייר, אבל חשוב לזכור שכל הכוח הזה זמין כמעט מיידית, בהשוואה למנועי הבנזין המוכרים. בקיצור, לא חסר לה כוח. המנוע ניזון מסוללה בקיבולת 43.2 קוט״ש המאפשרת טווח של עד 310 ק״מ בין טעינות (לפי תקן WLTP).
אבל התמורה האמיתית למחיר נמצאת כאמור בתא הנוסעים. שם תמצאו לא מעט אבזור שעד היום היה נשמע בגדר חלום בסגמנט הסופר מיני: מערך מצלמות היקפיות 360°; מושבי עור טבעוני; מושב נהג מתכוונן חשמלית עם חימום, אוורור ולא פחות מארבעה זכרונות (במרצדס יש פחות…) כולל Easy Access שמזיז את המושב לאחור ליציאה קלה ונוחה מהרכב ויחזיר אותו לתנוחה שבחרתם לאחר שנכנסים אליו. גם זאת תכונה שטרם היתה בסגמנט הזה.
רשימת האבזור הסטנדרטית כוללת בנוסף גם תאורת לד מלאה בפנים ובחוץ, משטח טעינה אלחוטי מאוורר בהספק של 50 וואט; כניסה והנעה ללא מפתח; לוח מחוונים דיגיטלי בגודל 5 אינץ׳; צג מולטימדיה בגודל 12 אינץ׳ עם תמיכה אלחוטית באנדרואיד אוטו ואפל קארפליי; מערכת שמע עם 6 רמקולים ועוד.
גם בבטיחות היא לא מאכזבת עם סטנדרט הכולל 6 כריות אוויר; בלימה אוטונומית; תיקון סטייה מנתיב; בקרת שיוט אדפטיבית; זיהוי תמרורים; מצלמת רוורס ועוד.
בשורה התחתונה, דונגפנג בוקס נחתה בדיוק בתזמון הנכון ישירות אל קטגוריית הסופר מיני הפופולרית, שם היא נכנסת אל ואקום רציני בכל הקשור לדגמים חשמליים. לצד מחיר אטרקטיבי, תמורה מצוינת לכסף וגב של יצרן ויבואן דומיננטיים, לא מפתיע שהיא הגיעה למקום השני בתחרות ״אוטו השנה״ ונבחרה לקניית השנה 2024 מטעם מגזין ״אוטו״.
תמונות: רונן טופלברג
כתיבת תגובה