הבסט סלר הבא? זיקר 7X הושק בישראל
loader image

הבסט סלר הבא? זיקר 7X הושק בישראל

קריאה

קפיצת מתח

כמעט 4,000 יחידות שנעות בכבישי ישראל, הפכו את זיקר למותג רלוונטי במיוחד עבור הקהל הישראלי. השילוב של ״פרימיום טק״ עם תג מחיר די אטרקטיבי עשה את שלו בכל הקשור לשני הדגמים שכבר משווקים בישראל, זיקר X וזיקר 001, ועכשיו מצטרף אליהם הדגם שנמצא בסגמנט ה-C-SUV או ה-D-SUV, תלוי את מי שואלים: זיקר 7X, שכמו אחיו גם הוא עוצב והונדס במרכז הפיתוח של המותג בשבדיה.

זיקר 7X
זיקר 7X

גם וגם. וגם.

כנראה שזיקר 7X יהיה בדיוק מה שתקבלו אם תבקשו מכל מהנדסי העולם להיכנס לחדר, לשתות אספרסו חזק, ולצאת רק כשיש להם SUV שיודע לעשות הכל – ורצוי גם לצלם תוך כדי. הוא פותח על פלטפורמת SEA3/PMA2 של קונצרן ג'ילי, עליו מבוסס גם סמארט #5 שגם כן צפוי להגיע לישראל אי שם מתישהו. מדובר בארכיטקטורת 800V מתקדמת במיוחד התומכת בטעינת AC בהספק של עד 22 קוט״ש (כסטנדרט בכל רמות הגימור) וטעינת DC בהספק דימיוני של עד 450 קילוואט, לא שיש מטען בהספק כזה בישראל (לפחות לא אחד שאני יודע עליו), מה שאומר שלפחות על הנייר בכפוף לתשתית זמינה, הוא יודע להטעין מ-10% ל-80% במשהו כמו 13-15 דקות. הסוללה תומכת כמובן גם ב-V2L המאפשרת להפעיל צרכני חשמל באמצעות האנרגיה הנמצאת בסוללה.

זיקר 7X
זיקר 7X

מידות גדולות עם משבר זהות קטן

אז לגבי ״משבר הזהות״ של ה-7X, האם הוא באמת D-SUV או C-SUV, ובכן, יש רק דרך אחת להוריד את כל סימני השאלה מהשולחן, ולצורך הדוגמא ניקח שני דגמים מאוד פופולריים בישראל: אקספנג G6 ו-G9.

ה-G6 מציג אורך של 4,753 מ״מ, בעוד אחיו הגדול ה-G9 גדול ממנו ב-138 מ״מ שלמים עם אורך של 4,891 מ״מ. ואיפה ה-7X בכל הסיפור הזה? עם נתון של 4,787 מ״מ, הוא הרבה יותר קרוב ל-G6 מאשר ל-G9, ואם ניקח את העובדה שבמצגת היבואן, גיאו מובילטי, הופיעה גם טסלה מודל Y שהיא C-SUV קלאסי, אז נדמה שהתוצאה ברורה. זהו, משבר הזהות מאחורינו.

בסיס הגלגלים של זיקר 7X העומד על 2,900 מ״מ נדיבים במיוחד מצביע על חלל פנים בשפע גם ליושבים מאחור. נפח תא המטען בגרסאות ההנעה האחורית עומד על 616 ליטרים בתוספת 62 ליטרים מלפנים, כשבגרסת ההנעה הכפולה הנתון של תא המטען מלפנים, ה״פרנק״, יורד ל-44 ליטרים. מקום קלאסי לכבל הטעינה. אה, ואם תשכיבו את שורת המושבים השנייה תקבלו חלל די עצום של 1,978 ליטרים.

זיקר 7X
זיקר 7X

עיצוב ואבזור

העיצוב החיצוני של זיקר 7X נראה מהודק ודינמי, יש שיטענו אפילו – ״שרירי״. מה שכן, הוא בעיקר שומר על מראה חלק ואווירודינמי. יש לו תאורת Matrix LED מחמיאה, חישוקי 20 אינץ׳ ובגדול אפשר לסכם את המראה שלו במשפט: רכב שלא בא להרשים – ובכל זאת מרשים.

בפנים מתגלה תא נוסעים פרימיומי עם חומרים איכותיים ואיכות הרכבה טובה. במרכז הדשבורד הותקן מסך מגע 16 אינץ' ברזולוציה של 3.5K המבוסס על צ׳יפ Qualcomm Snapdragon 8295, לידו לוח מחוונים דיגיטלי ואפילו תצוגת Head-Up Display בגודל 36 אינץ'. נכון שהוא תוכנן בשבדיה? אז באופן לא מפתיע, כנראה הגנים עשו את שלהם, אחרת אי אפשר להסביר את הנתון הדי מרשים של לא פחות מ-36 פתרונות אחסון שימושיים במיקומים שונים ברכב, כולל מתחת לספסל המושב האחורי ותא מטען קדמי בנפח 62 ליטרים.

זיקר 7X
זיקר 7X

שלוש רמות גימור

זיקר 7X ישווק בישראל בשלוש רמות גימור:

Essence – גרסת הכניסה עם סוללת 75 קוט"ש (LFP), 422 כ"ס, 44 קג״מ, הנעה אחורית, טווח של 476 ק"מ (WLTP), ואבזור סטנדרטי שכולל גג פנורמי עם וילון חשמלי, חישוקי 19 אינץ׳, חימום למושבים, לוח מחוונים בגודל 13 אינץ׳, צמד מטענים אלחוטיים בהספק של 50 וואט, מערך מצלמות היקפיות 360°, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימת חירום אוטונומית ועוד.

Long Range – לדעתי הגרסה הרלוונטית ביותר לדגם הזה. היא משלבת טווח מצוין של 610 ק"מ טווח (WLTP) בזכות סוללת 100 קוט"ש, לצד תוספת אבזור (ביחס לגרסת הכניסה) כמו הגה מתכוונן חשמלית, אוורור, חימום ועיסוי למושבים מלפנים, תצוגת Head Up Display ומערכת שמע עם 21 רמקולים.

Krypton – גרסת הקצה לאלה שאוהבים: "כן, אני יכול להרשות לעצמי". עם הנעה כפולה, 646 כ"ס, תאוצה של 3.8 שניות מעמידה ל-100 קמ״ש; חישוקי 20 אינץ׳; מתלי אוויר; מצב שטח (אל תחשבו לרגע לקחת אותו לשטח, כן?); תצוגת Head Up Display; אוורור, חימום ועיסוי למושבים מלפנים; קליפרים של Akebono ומושבים אחוריים חשמליים. אפילו הוילון בחלון האחורי? חשמלי.

זיקר 7X
זיקר 7X

ובבטיחות: 8 מ-8

זיקר 7X מגיע עם מערכת בטיחות שחלקה כחול-לבן ומבוססת על הדור החדש של Mobileye עם 12 מצלמות המספקות הגנה של 360°, רדאר, ניטור נהג, חניה אוטונומית, מעבר נתיב עצמאי, זיהוי תמרורים, וניטור ילדים במושב האחורי, כולל מצלמת ״VAR״ המתעדת את המריבות של הילדים במושב האחורי ומאפשרת לקבוע בצורה חד משמעית לשאלה שמעסיקה כל הורה: ״מי התחיל״.

השבב שמריץ את כל הקרקס הטכנולוגי הזה הוא Qualcomm Snapdragon 8295, ואם זה לא אומר לכם כלום, תדמיינו פשוט שזו גרסת ה-Ferrari של מעבדים לרכב. מערכת ההפעלה תומכת ב-OTA, כלומר העדכונים יורדים לבד, בלי לקבוע תור למוסך, ובלי לשכנע אף אחד שהבעיה היא “כי חיברתם את הכבל Type C של הסמארטפון הפוך״. נשבע לכם שמדובר במקרה אמיתי.

צ׳ק אאוט

זיקר הפך בזמן קצר מאוד למותג רלוונטי לקהל היעד הישראלי. כמעט 4,000 מסירות מדגמי ה-001 וה-X מצביעים על כך שמדובר באחד המותגים הבודדים שהצליחו לא רק להגיע לשוק, אלא גם לתקוע בו יתד. היטיב לנסח את זה רן דנאי, יו״ר גיאו מוביליטי היבואנית: ה-7X נכנס לזיקר בין ה-X ל-001 וייתן פייט למודל Y ולאקספנג G6, רגע לפני הגעת Voyah Courage.

מחירים (לא כולל אגרת רישוי):

גרסהסוללהטווח (WLTP)מחיר
זיקר 7X רמת גימור Essence75 קוט״ש476 ק״מ233,990 ש״ח
זיקר 7X רמת גימור Long Range100 קוט״ש610 ק״מ262,990 ש״ח
זיקר 7X רמת גימור Krypton100 קוט״ש544 ק״מ289,990 ש״ח
זיקר 7X
זיקר 7X

להורדת המפרט הטכני של זיקר 7X בפורמט PDF לחצו כאן

תמונות: יצרן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *