מותג GAC חוזר לישראל עם שלושה דגמי AION
loader image

מותג GAC חוזר לישראל עם שלושה דגמי AION

קריאה
🇮🇱 חדשות רכב > קונצרן GAC חוזר לישראל עם שלושה דגמי של מותג AION

טריפל קאמבק

אוריון מוביליטי מקבוצת יוניון השיקה היום בשנית את פעילות GAC בישראל, הפעם עם מותג AION – מותג החשמליות של היצרנית הסינית. נזכיר ש-GAC נחשבת (כן, גם היא…) לאחת היצרניות הגדולות בסין, עם ייצור של יותר משני מיליון כלי רכב בשנה, כשחלק גדול מהם עבור טויוטה והונדה במסגרת שיתופי פעולה ארוכי שנים.

המותג AION נולד כדי להציע קו מלא של רכבים חשמליים, עם פעילות גלובלית מתרחבת ומטה אירופאי באמסטרדם. במסגרת ההשקה בישראל יוצעו שלושה דגמים – AION V, AION HT ו-AION Y – כולם 100% חשמליים.

קצת על GAC

קבוצת GAC (Guangzhou Automobile Group) פועלת משנות ה-90 בשיתוף פעולה עם טויוטה והונדה, ויחד מפתחת טכנולוגיות ומפעילה קווי ייצור משותפים. כיום מועסקים בחברה כ-100 אלף עובדים והיא מדורגת באופן קבוע ברשימת Fortune Global 500. בשוק הסיני היא נתפסת כמותג איכותי ואמין, ולאורך שמונה שנים ברציפות דורגה ראשונה במדד האיכות והאמינות של JD Power.

כאות לביטחון במוצר, מציעה GAC ללקוחות AION בישראל אחריות יצרן ארוכה במיוחד – שמונה שנים גם על הרכב וגם על הסוללה, בכפוף לתנאים.

השקה בישראל

בתקופת הקורונה GAC השיקה בישראל את GAC GE שהגיעה לכאן אז כדי לטפל בהגמוניה של חשמלית פופולרית אחרת – MG ZS EV. נכון לכתיבת שורות אלו, שני הדגמים הללו כבר לא משווקים בישראל וה-MG ZS מוצעת כיום רק בגרסה היברידית.

כל הדגמים שיגיעו לישראל מבוססים על סוללת LFP שפותחה על ידי GAC ונועדה לעמוד ״בתקנים מחמירים של בטיחות ועמידות, כולל מבחני קיצון, ניהול חום מתקדם ויכולת טעינה מהירה״. סוף ציטוט. אגב, בכל הדגמים יש תמיכה ב-V2L.

AION V

GAC AION V
GAC AION V

אתחיל דווקא עם הדגם המעניין יותר שהושק מבין השלושה, כי הוא נמצא בקטגוריה הכי אטרקטיבית ועם נתונים לתת פייט למתחרות כמו כמו צ׳רי FX, ליפמוטור C10, ג׳ילי EX5, לינק אנד קו 02, זיקר X ו-BYD Atto 3.

תכירו את AION V, קרוסאובר 100% חשמלי עם מידות של 4,605 מ״מ אורך, 1,876 מ״מ רוחב, 1,686 מ״מ גובה ובסיס גלגלים של 2,775 מ״מ. אם הוא נראה לכם גבוה אז זה לא במקרה, כי גם מרווח הגחון שלו עומד על 171 מ״מ.

ה-AION V צויד בסוללה בנפח 75.3 קוט”ש המאפשרת טווח נסיעה של עד 510 ק”מ (WLTP). גם הדגם הזה מיישר קו עם ״סטנדרט״ 204 כוחות סוס המוכר לנו, כשכולם הולכים לגלגלים הקדמיים בלבד, עם נתון תאוצה של 7.9 שניות מ-0 ל-100 קמ״ש, עד למהירות מירבית של 160 קמ״ש.

הדגם הזה תומך בטעינת DC מהירה בהספק של עד 180 קילוואט (מ-30% ל-80% בתוך כ-18 דקות) ו-11 קילוואט AC. אבזור הבטחות כולל שבע כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית, בלימה אוטונומית, התרעת סטייה מנתיב ומצלמות היקפיות 360°.

עוד שווה לציין: דלתות שנפתחות בזווית של 90 מעלות, מושבים קדמיים מחוממים ומאווררים + חימום למושבים האחוריים, צג מולטימדיה בגודל 14.6 אינץ׳, לוח מחוונים בגודל 8.88 אינץ׳, מערכת שמע עם 9 רמקולים, תמיכה ב-V2L ועוד. נכון לעכשיו יש תמיכה ב-Apple CarPlay בלבד, כשפתרון עבור Android Auto צפוי להיות ברמה של התקנה מקומית במהלך החודשים הקרובים.

AION HT

GAC AION HT
GAC AION HT

הדגם השני שהוצג ונראה כמו שכפול של טסלה מודל Y לפני מתיחת הפנים האחרונה, הוא קרוסאובר פריומיומי וגדול יותר העונה לשם AION HT. הוא צפוי להתחרות מול BYD Seal U, אקספנג G6 ודיפאל 07. המידות שלו: 4,935 מ״מ אורך, 1,920 מ״מ רוחב, 1,700 מ״מ גובה ו-2,935 מ״מ בסיס גלגלים. נפח תא המטען עומד על 670 ליטרים + 70 ליטרים בתא המטען מלפנים.

הוא צויד בסוללת LFP (הספק טעינה: 163 קילוואט DC ו-11 קילוואט AC) בקיבולת 72.7 קוט״ש המזינה מנוע שמותקן בסרן האחורי ומעביר 245 כ״ס ו-31.5 קג״מ לגלגלים האחוריים בלבד. לפי תקן WLTP הטווח המוצהר עומד על עד 445 ק”מ וההאצה ל־100 קמ”ש נמשכת 7.1 שנ׳ עד למהירות מקסימלית של 183 קמ״ש.

מה כדאי לדעת עליו? מושבים עם ריפודי Nappa, מערכת שמע עם 22 רמקולים בטכנולוגיית Dolby, מושבים אחוריים עם הטייה של עד 143 מעלות ואפשרות לעיסוי במושבים הקדמיים.

AION Y

GAC AION Y
GAC AION Y

הדגם האחרון והקטן ביותר שהוצג הוא ה-AION Y, עם מידות של 4,535 מ״מ אורך, 1,879 מ״מ רוחב, 1,650 מ״מ גובה ובסיס גלגלים של 2,750 מ״מ. הוא מצויד בסוללת 63.2 קוט”ש המאפשרת טווח נסיעה של עד 410 ק”מ (WLTP). ההנעה קדמית, ההספק 204 כ”ס וההאצה ל־100 קמ”ש אורכת 7.9 שניות.

טעינה מהירה (DC עד 75 קילוואט) מ-30% ל-80% אורכת כ-34 דקות, טעינה ביתית בהספק של 11 קילווואט תארך כ-7 שעות. תא המטען בנפח 405 ליטר, והמושב האחורי מציע מרחב פנימי גדול ביחס לקטגוריה.

שווה לציין: מצלמות היקפיות 360°, צג מולטימדיה בגודל 14.6 אינץ׳, לוח מחוונים בגודל 10.25 אינץ׳, תאורת אווירה וגג שמש פנורמי.

אחריות

כדי להגדיל את הבטחון בקרב לקוחות פוטנציאליים, היבואנית בחרה לשווק את כל דגמי AION בישראל עם אחריות יצרן של שמונה שנים, גם על הרכב וגם על הסוללה – עד 160 אלף ק”מ לרכב או 200 אלף ק”מ לסוללה, המוקדם מביניהם.

צ׳ק אאוט

מחירים:

רמת גימורמחיר
GAC AION Y  142,990 ש"ח
GAC AION V 166,990 ש"ח
GAC AION HT 182,990 ש"ח

להורדת המפרטים הטכניים המלאים בפורמט PDF:ֿ

GAC AION Y

GAC AION V

GAC AION HT

תמונות: יצרן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *